Бабини зъби

Редица специалисти препоръчват употребата на чай от бабини зъби специално в жегите. Той помага на организма да се справи с натоварването на организма в горещините и разхлажда.

Бабини зъби тонизира организма и му помага да се справи със състояния като раздразнителност, обща умора, безсъние, сънливост, липса на сили и апатия. Чаят от бабини зъби нормализира високото кръвно налягане.

Заради доброто си антибактериално и антимикотично действие, бабини зъби успешно се прилага при терапия на уринарни проблеми. Билката показва много добър ефект при сериозни инфекции, каквато е гонореята например. Помага при псориазис, камъни в бъбреците и пикочните пътища.

Благотворното действие на бабини зъби съвсем не спира дотук. В съвременната медицина билката се смята за една от най-добрите по отношение на подпомагане сексуалната потентност на мъжете.

Основното клинично действие е повишаване нивата на тестостерон.


След редица изследвания учените установяват, че сапонините, които се съдържат в бабини зъби влияят върху рецепторите на хипоталамуса, управляващи сексуалните хормони.

Бабини зъби блокира онези рецептори в хипоталамуса, които го карат да мисли, че нивата на сексуалните хормони са по-ниски, отколкото всъщност са. Благодарение на това, хипоталамусът подава сигнали за производството на хормони, което води и до повишено производство на тестостерон.

Бабини зъби помага за подобряване на репродуктивните способности и при двата пола, повишена овулация и либидо. Билката влияе добре върху честотата на половия акт, увеличаване броя на сперматозоидите и семенната течност, както и подобряване бързината на сперматозоидите.

Билката е подходяща за облекчаване на предменструален синдром и менопауза. Някои изследвания сочат, че бабини зъби има защитен ефект върху простатата.

Бабини зъби се прилага за лечение на сърдечно-съдови заболявания, болести на бъбреците и повишаване киселинността на стомашния сок. На основата на билката се правят препарати за намаляване на холестерола.

Бабини зъби се счита за мощен природен стероид, които подпомага растежа на мускулите. Поради това действие, билката е много известна сред спортистите. Тя се включва и в състава на някои хранителни добавки.

Свойствата на бабини зъби да поддържа нивата на кръвна захар я правят изключително ценна билка за поддържането на теглото в норма и изпълнението на режими за отслабване. Чаят от бабини зъби предотвратява рязкото спадане на глюкозата в кръвта след хранене.