Зелен чай предпазва от рак

Зеленият чай е ненадминат антиоксидант, предпазващ от вируси и простуди, сърдечно-съдови заболявания, висок холестерол, инфаркт и инсулт. Неговите лечебни свойства са се доказали във времето и са го направили любима напитка и за болни и за здрави. Няколко чаши зелен чай на ден ще ви тонизират, подсилят и дори ще ви предпазят от рак. Богат на калций, калий, мед, кофеин и флуорид той е чудесно допълнение към менюто ви, снабдяващ ви с ценните съставки.
Американски учени определят освежаващата напитка като една от най-могъщите в борбата с коварната болест поразяваща все по вече хора в цял свят. Зеленият чай подсилва имунната система и при продължителна употреба ще ви възнагради с дълголетие. Ненадминат еликсир той ще подсили сетивата ви, ще прочисти тялото ви от токсини особено след дългото приемане на силни лекарства, ще укрепи дейността на сърцето ви и ще ви помогне, ако имате стомашни киселини и лош дъх.
Зеленият чай предпазва мозъчните клетки от болестта на Паркинсон. Съдържащите се в него полифеноли се отразяват положително върху невроните, които произвеждат допамин. Болестта на Паркинсон е следствие от унищожаването точно на тези неврони в човешкия организъм.
Диетолозите препоръчват вместо диета да пиете по няколко чаши зелен чай на ден, така ще засилите метаболизма и обмяната на веществата, ще прочистите тялото си и ще намалите желанието за похапване на нещо сладичко.
Зеленият чай влияе благоприятно върху кожата, като забавя процесите на стареене с мощното си антиоксидантно действие. Ако искате да се радвате на добро здраве, стройна фигура и силна имунна система, пийте зелен чай по няколко чаши на ден.