Необичайни начини за използване на пакетчета чай

Всички знаят, че чаят е полезен. Но въпреки това след като чаеното пакетче престои в чашата ви две-три минути, вие го изхвърляте. Вместо да правите това, използвайте го.

Ако очите ви са червени след раздяла с любимия човек и пакетчетата с лед не помагат за премахване на подутините, използвайте за целта чаени пакетчета.

След като сте си направили чай с тях, охладете ги в леденостудена вода и сложете на очите си като компреси. Този метод помага също така и при конюктивит.

Чаят е идеален за мариноване на месото. При неправилно приготвяне месото става жилаво и неапетитно. За да решите този проблем, използвайте чаени пакетчета, от които сте направили преди това чай, за да мариновате месото.


Ако имате здравословни проблеми, вероятно се опасявате от страничните ефекти на алкохола. За да ги намалите, разреждайте алкохола с чай в пропорция едно към едно.

Чаят е универсално почистващо средство. Той прекрасно премахва мръсотия и мазнина от огледала, подове и дори от балатум. С пакетче чай можете да изчистите небоядисани дървени мебели. След почистването избършете до сухо, защото от чая могат да останат петна.

Чаените пакетчета помагат за премахване на брадавици. Намокрете използвано чаено пакетче и го сложете върху брадавицата за половин час. Повторете няколко дни, до премахване на брадавиците.

Чаените пакетчета поглъщат не само вода, но също така неприятната миризма от обувките. Сложете няколко неизползвани чаени пакетчета върху чиния и я поставете в шкафа с обувки. Можете да поставите по едно пакетче във всяка обувка.

Ако имате язвички в устата, намокрете пакетче чай във вода, а след това го захапете със зъби така, че чаят да попадне върху болните места. Това ще ускори процеса на възстановяване.

Използваните чаени пакетчета са прекрасна органична тор за стайните растения. Разкъсайте пакетчето и го смесете с почвата от саксията, така ще запазите влагата на растенията.